||
1
1

Tájékoztató az óvodai felvételi eljárásról

Tájékoztató az óvodai felvételi eljárásról
Bóbita Óvoda Bársonyos
2020

Tisztelt Szülők!


Tájékoztatjuk Önöket, hogy a kötelező felvételi körzettel rendelkező óvodák 2020. április 21-ig felveszik a felvételi körzetbe tartozó valamennyi olyan gyermeket, akik vonatkozásában nem érkezett hozzá jelzés arról, hogy másik óvoda felvette volna őket. Ezekben az esetekben Önöknek jelenleg teendője nincs, a beiratkozáshoz szükséges iratok bemutatására a gyermek első óvodai nevelésének napján kerül majd sor. A gyermek felvételét követően az intézményvezető a felvételről írásban értesíti az érintett szülőt. 


Amennyiben az Ön gyermeke a körzeten kívüli állandó lakcímmel rendelkezik, de gyermekét óvodánkba szeretné beíratni, és az intézmény a kötelező felvételi kötelezettségének teljesítését követően a szabad férőhelyei alapján további felvételi kérelmeket is teljesíteni tud, úgy a hozzá beérkezett, nem a felvételi körzetben élő gyermekek felvételére vonatkozó szülői szándéknyilatkozatok alapján folyamatosan, a veszélyhelyzet által megkövetelt egészségügyi szempontokra különös figyelemmel beiratkozási beosztást készít és erről az érintett szülőt haladéktalanul értesíti.

Kérelmét az óvoda e-mail címére szíveskedjen előzetesen megküldeni.

Óvoda e-mail címe: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.  


A kötelező felvételi körzettel rendelkező óvoda a felvételi körzetébe nem tartozó gyermekek felvételére vonatkozóan legkésőbb 2020. április 30-áig döntést hoz, melyről írásban értesíti az érintett szülőket

Az óvodáztatási kötelezettséget külföldön teljesítők ezt a tényt mind az intézményvezető, mind az Oktatási Hivatal felé kötelesek jelezni az alábbi linken foglaltak alapján:

https://www.oktatas.hu/kozneveles/kozerdekuadatok/!Kozerdeku_adatok/oh.php?id=kulfoldi_bejelentes

Az intézményvezető felé bejelentését az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen megteheti.

Tájékoztatjuk, hogy a felvétellel kapcsolatos tudnivalókról az Oktatási Hivatal a nevelési-oktatási intézmények működéséről és a köznevelési intézmények névhasználatáról szóló 20/2012. (VIII. 31.) EMMI rendelet 20. § (1c) bekezdése alapján értesítést küld az érintett gyermekek lakcímére is postai úton. A postai értesítések a kézbesítési időtől függően várhatóan 2020. április 6-10. között fognak megérkezni.

 

Bársonyos, 2020. március 31.

 

Várady Zsuzsanna                                                                 Baloghné dr. Pölöskei Hedvig
intézményvezető s.k.                                                             jegyző s.k.

 

Hírek, aktualitások

Keresés

Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!