||
1
1

Tájékoztatás a járványügyi veszélyhelyzettel kapcsolatban meghozott polgármesteri döntésekről

A koronavírus járvány okozta veszélyhelyzetre tekintettel Bársonyos Község Polgármestere a 45/2020. (III. 14.) kormányrendelet 2. §-ban biztosított jogkörömnél fogva 2020. március 17-től a Bóbita Óvodában rendkívüli szünetet rendelek el. Az óvoda azon gyermekek részére, akiknek szülei a gyermek elhelyezését semmilyen módon nem tudják megoldani, ügyeletet tart. A rendkívüli szünet a veszélyhelyzet időtartamáig, vagy visszavonásig tart.

A katasztrófavédelemről szóló 2011. évi CXXVIII. törvény 46. § (4) bekezdésben foglalt jogkörömnél fogva Bársonyos-Pervatpuszta Időskorúak Szociális Otthonában az országos látogatási tilalom mellett kijárási tilalmat vezetek be. Az intézmény 2020.03.18-tól a veszélyhelyzet megszűnéséig felfüggeszti az új gondozott személyek felvételét.

A szociális étkeztetés – az ajánlások figyelembe vételével – a továbbiakban úgy történik, hogy a saját éthordóba az ételt az óvodaudvarban, fedett helyen adjuk át. Házhoz szállítást kizárólag a korábban ilyen szolgáltatásban részesült, mozgásképtelen személyek részére tudunk biztosítani.

A polgármesteri hivatal dolgozói védelmében kérjük, a személyes ügyfélfogadás helyett az elektronikus utat válasszák, illetve telefonáljanak.

2020.03. 17-től Könyvtár és a Művelődési Ház zárva tart a veszélyhelyzet megszűnéséig. A Művelődési Házban lévő Posta működését ez az intézkedés nem befolyásolja.

A háziorvosi rendelőben a váróhelyiségben tartózkodó személyek számát 3 főre korlátozzuk, a többi beteg az orvosi rendelő udvarán várakozni szíveskedjen. Rendelési idő nem változik. Rendeléssel, receptekkel, beutalókkal kapcsolatban a +36-34/358-347, vagy +36-30/472-9423 telefonszámon lehet érdeklődni.

Hiteles információkért a koronavirus.gov.hu oldalon tájékozódjanak!

Megértésüket, együttműködésüket tisztelettel köszönjük!
További intézkedésekről azok felmerülésekor tájékoztatjuk Önöket, kérjük, kísérjék figyelemmel a honlapot, közösségi médiát, hirdetőtáblákat.

 

Bársonyos, 2020. március 16.

Kálnai Lajos
polgármester s.k.

Hírek, aktualitások

Keresés

Copyright © SoftwareAce Bt. Minden jog fenntartva!